Спасени и откарани в болница 26 от общо 43 души на

...
Спасени и откарани в болница 26 от общо 43 души на
Коментари Харесай

19 души са жертвите на самолетната катастрофа в езерото Виктория

Спасени и откарани в болница 26 от общо 43 души на борда

Малък пътнически самолет се разруши тази заран в езерото Виктория до момента в който се опитваше да кацне на летище в Танзания и локалните управляващи оповестиха, че са починали минимум 19 души, оповестиха Франс прес и Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Премиерът Касим Маджалива разгласи новите данни. По-рано беше доказана гибелта на 3 души.

Местните управляващи споделиха, че са били избавени и откарани в болница 26 от общо 43 души на борда на самолета на танзанийската самолетна компания " Пресижън еър " (Precision Air), изхвърчал от танзанийския град Дар ес Салам.

" Всички танзанийци са с вас в траура след гибелта на 19 души при катастрофата ", сподели министър-председателят, обръщайки се към събралите се на летището в Букоба, където самолетът трябваше да кацне.

На оповестени в медиите фотоси се вижда, че самолетът почти е потопен в езерото. " Успяхме да спасим забележителен брой хора ", съобщи пред публицисти началникът на локалната полиция. " Когато самолетът бил на височина от към 100 метра, той се сблъскал с проблеми, породени от неприятното време. Валеше и самолетът падна във водата. Всичко е под надзор ", добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР